Poliţişti locali din Ploieşti au fost agresaţi la Gara de Vest. Unul dintre acestia  a fost transportat la spital
Potrivit IPJ Prahova, luni seară,” în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un poliţist local ar fi fost agresat.
Din cercetări a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Gara Vest, doi poliţişti ar fi solicitat celor 3 tineri să se legitimeze, aceştia refuzând şi devenind recalcitranţi. Ulterior, unul dintre tineri ar fi aruncat cu pietre în poliţiştii locali, lovindu-l pe unul dintre ei. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. La acest moment se efectuează cercetări, cele trei persoane fiind identificate.
În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.”
 
Comunicat Sindicatul Poliţiei Locale „Mihai Viteazul”.
Astăzi în jurul orelor 17, un echipaj auto al Poliţiei Locale Ploieşti, în timp ce se afla în zona Gării de Vest, a observat un grup de 3 persoane care nu păreau să justifice prezenţa în zona respectivă. În acest sens, s-a trecut la legitimarea acestora, dar cele 3 persoane au refuzat acest lucru şi au devenit recalcitrante. Faţă de situaţia creată, agenţii au vrut să se îndrepte spre autospecială pentru a solicita sprijin de la celelalte patrule, dar au fost atacaţi cu bolovani, iar unul dintre colegi a fost lovit în zona capului. Întrucât celelalte patrule şi echipajul de intervenţie rapidă din poliţia locală, au ajuns rapid în zonă, a fost reţinut unul din agresori, iar ceilalţi doi sunt în continuare căutaţi pentru faptele de ultraj. Precizăm că poliţistul local lovit a fost preluat de un echipaj al ambulanţei Prahova, aflându-se la acest moment internat la Spitalul Judeţean Prahova pentru investigaţii medicale.
 
Foto: Sindicatul Poliţiei Locale „Mihai Viteazul”