Peste 500  sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de politistii prahoveni in urma unei razii rutiere
 
Comunicat IPJ Prahova:
 
Duminică, 6 iunie, în intervalul orar 17:00-21:00, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a organizat şi desfăşurat o acţiune tip razie pe raza comunelor din întregul judeţ.
Scopul acţiunii a constat  in prevenirea infracţiunilor stradale, a accidentelor de circulaţie,  respectarea normelor de convieţuire socială, a legislaţiei în domeniul economic precum şi prevenirea criminalităţii în toate formele ei.
La acţiune au fost angrenate aproximativ 400 de forţe de ordine, respectiv poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.459 de persoane şi au fost controlate 1.728 de autovehicule.
Cu ocazia acţiunii, au fost verificate totodată şi 156 de societăţi comerciale. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 555 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru abateri la regimul rutier şi de la normele de convieţuire socială cât şi pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.
Valoarea sancţiunilor depăşeşte 332.550 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool, 26 de certificate de înmatriculare, fiind retrase şi  10 seturi plăcuţe cu numere. 
 
Exemple semnificative:
- Pe raza comunei Sângeru, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit  dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
-Pe DJ 101F, pe raza comunei Valea Călugărească şi în comuna Iordăcheanu au fost oprite pentru control două autoturisme conduse de doi bărbaţi, care la verificarea în bazele de date s-a constatat că figurau cu permisul de conducere reţinut, respectiv fără a poseda permis de coducere. În ambele cazuri, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. 
 
-Pe raza comunei Teişani, un alt autoturism a fost oprit pentru control, iar la testarea cu aparatul etilotest a comducătorului auto rezultatul a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.