Incendiu violent la Eco Burn. A fost transmis un mesaj RO-ALERT din cauza degajării mari de fum toxic (foto-video)
UPDATE: 
Comunicat ISU Prahova : 
”Începând cu ora 19 la locul incendiului mai rămân 3 autospeciale de lucru cu apă şi spuma pentru a continua misiunea de stingere pe parcursul nopţii. Încă mai sunt focare izolate la care apa care se refuleaza ajunge foarte greu sau aproape deloc. Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopţii iar mâine dimineaţă, dacă se poate realiza accesul în hala, în siguranţă, se va acţiona cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa sa ajungă pana la ultimele focare.”
Stire initiala : 
Miercuri dimineaţă, în jurul orei 3.00 dimineaţa la Eco Burn Brazi (cunoscutul depozit şi incinerator de deşeuri periculoase, inclusiv medicale) a izbucnit un incendiu violent.
În urma acestui incendiu autorităţile au transmis (în jurul orei 4.50) un mesaj RO-ALERT din cauza degajării mari de fum toxic pentru locuitorii din zonă.
” Incendiu major produs la SC ECOBURN SRL, cu degajări masive de fum. Evitaţi zona! Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie!” a fost mesajul de alertă.
Fumul toxic putea fi observat de la peste 10 km, inclusiv din municipiul Ploieşti.
La faţa locului ISU Prahova a mobilizat 6 maşini de stingere, 2 autoscări, 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de prima intervenţie şi comandă.
În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care luăm în calcul că în interiorul halei este surprinsă o persoană.
Hala nu prezintă siguranţa, plafonul s-a prăbuşit iar echipajele nu pot pătrunde în interior.
Societatea deţine autorizaţie de securitate la incendiu, însă şi-a luat amendă pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona.
Potrivit ISU Prahova, Ecoburn” deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011 cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.
Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritul căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală.”
Incendiu a fost localizat, la ora 6:45, însă şi la această oră (N.r.13.30) intervenţia este în desfăşurare datorită faptului că mai multe focare sunt în interior.
” Materialele combustibile din interiorul halei sunt depozitate pe platforme, unele deşeuri atingând şi până la 10 m înălţime. În continuare nu se poate poate pătrunde în interior deoarece există riscuri pentru echipajele de salvatori. Se acţionează pentru lichidarea incendiului de la exterior şi de la înălţime. Încă nu avem informaţii referitoare la o posibilă victimă surprinsă în interior.” precizează ISU Prahova.
Răspuns” penibil” al Gărzii de Mediu Prahova, în urma incendiului.” Nu există poluare”
” În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare.
Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT.
Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au prezentat creşteri sau depăşiri.
Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU.” au precizat reprezentanţii instituţiei pe pagina de facebook.
 
Comunicat IJP Prahova:
La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 2:30, poliţiştii Secţiei de Poliţie Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi despre producerea unui incendiu la o societate comercială ce are ca obiect de activitate distrugerea deşeurilor.
La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare alcătuită din poliţişti, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor abilitate.
La acest moment a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.
Din primele date, există posibilitatea ca o persoană să fie în interiorul clădirii în cauză.
Sursa, foto şi video: ISU Prahova