Ploieşteanul Adrian Eduard Ionescu a obţinut locul 3 la Cupa „Marea Neagră în Arta Culinară”
Luni, în staţiunea Mamaia – cea mai mare şi renumită staţiune din România, denumită şi Perla litoralului românesc, a avut loc concursul dedicat bucătarilor şi cofetarilor profeşionişti „Cupa Marea Neagră în Arta Culinară 2021”. Evenimentul a fost organizat, în PREMIERĂ, pe un yaht de lux, de către Top Hospitality România, alături de CELLI România, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi Asociaţia Patronală RESTO Constanţa.
Concursul a avut trei categorii:
Categoria A: Platou Rece Festiv;
Categoria B: Preparat individual in viziunea concurentului / echipei (fel principal);
Categoria C: Desert / Tort cu tematica “Marea Neagra”.
În faţa unor invitaţi de seamă din mediul politico-administrativ, trecând prin filtrul dur de „arbitraj”, ploieşteanul Adrian Eduard Ionescu a reuşit să îşi transforme pasiunea în meserie şi, iată, a obţinut locul 3 la Cupa „Marea Neagră în Arta Culinară”. Deşi tânăr, prin abnegaţie, a deprins experienţa culinară în Italia şi în România, rezultatele fiind merituoase ţinând cont de nivelul şi experienţa participanţilor la acest concurs. După acest important concurs gastronomic a obţinut locul 3 la Categoria B: Preparat individual in viziunea concurentului (fel principal).
Evenimentul a fost o premieră, acesta fiind prima competiţie culinară din istoria ţării noastre, care a avut loc la bordul unui vas pe Marea Neagră. Locul de desfăşurare fiind catamaranul ALEZZI YACHT, cea mai nouă atracţie turistică de pe litoralul Mării Negre.
“Marea redeschidere HORECA – LITORAL 2021”  şi  “Cupa Marea Neagră în Artă Culinară” reprezintă practic un dublu eveniment de reunire a Industriei HORECA de pe litoral şi din ţară.