De 1 Iunie, Consiliul Judeţean Prahova le-a oferit cadouri copiilor din centrele de plasament
 
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, aproape 250 de beneficiari din centrele de plasament şi casele de tip familial, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, au avut parte de câte o surpriză oferită de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova. 
Cadourile, constând în dulciuri şi băuturi răcoritoare, au fost distribuite la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei”  Ploieşti, Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” Băicoi, Complexul de Servicii Comunitare Sinaia (care funcţionează temporar la Breaza), Centrul de Tip Familial Secăria, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria” Vălenii de Munte, Centrul de Tip Familial Izvoarele, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, Centrul Rezidenţial de Tip Familial Brebu şi Complexul de Servicii Comunitare „Cireşarii” Ploieşti. 
Chiar dacă aceste cadouri sunt unele mai mult simbolice, pentru aceşti copii pe care nu-i vrea nimeni au fost o sursă de bucurie. Unii dintre ei au fost abandonaţi încă din primele zile, alţii au ajuns în centre de plasament în momentul în care au devenit o „povară” pentru familii. Unii cu boli grave, alţii cu traume psihice care-i vor urmări toată viaţă, iar în unele cazuri victime ale abuzului sexual... Pentru ei, cei respinşi de societate şi judecaţi încă din primii ani de viaţă, copilăria are alte conotaţii. „Acasă” sunt centrele de plasament, iar „mamă” şi „tată” sunt angajaţii DGASPC. Cu suferinţa vizibilă pe trupurile lor, aceşti copii simt şi au aceleaşi nevoi la fel ca toţi ceilalţi: să fie iubiţi, să fie ocrotiţi ,să fie îndrumaţi. 
 
Sursa:Comunicat de presa Consiliul Judetean Prahova