Poliţia Română a derulat, la nivel naţional, o acţiune pentru siguranţa transportului de persoane
 
Comunicat IJP PRAHOVA/POLITIA ROMANA
În această dimineaţă, Poliţia Română a derulat, la nivel naţional, o acţiune pentru siguranţa transportului de persoane. În acest sens, poliţiştii prahoveni au acţionat, în intervalul 07:00-10:00, pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane pe principalele drumuri din judeţul Prahova.
De asemenea, acţiunea a vizat verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate peste 90 de autovehicule (dintre acestea aproximativ 50 destinate transportului de persoane), totodată fiind efectuate şi 47 de testări alcooltest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, mare parte pentru abateri la regimul rutier. 
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto prudenţă maximă pe şosele şi un comportament responsabil la volan. 
Reamintim faptul că, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, precum şi în spaţii publice deschise aglomerate.
Video:amator
Foto :ZiarulUnirea.ro