Un weekend artistic la Ploiesti Shopping City.Ateliere mestesugaresti sustinute de mamele meseriase din comunitatea „Work At Home Moms” si concert de jazz

In perioada 26-27 august, Ploiesti Shopping City gazduieste „Muzeul Viu”, un proiect inedit de ateliere creative sustinute de mamele din comunitatea „Work At Home Moms”. Clientii centrului comercial vor avea sansa, cu aceasta ocazie, sa le urmareasca pe acestea creand obiecte handmade si sa deprinda arta mestesugurilor traditionale. In ton cu atmosfera artistica, in acest weekend, continua si stagiunea estivala a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” cu un concert de jazz.

Timp de doua zile, clientii celui mai important centru comercial din regiune sunt invitati sa se bucure de o intalnire interactiva cu unele dintre cele mai talentate mame meseriase. In intervalul orar 11:00-15:00, acestea ii asteapta cu ateliere demonstrative de crosetat, cusut, impaslit si brodat.

Ramona Dumitrescu (Vise Brodate), Crina Manolescu (Oaia Primordiala), Amalia Ionescu si Dana Marcu (Artizanat) isi vor instala in centrul comercial atelierul de acasa si ii vor incanta pe vizitatori cu sesiuni de povesti despre arta pe care o practica, le vor prezenta materialele pe care obisnuiesc sa le foloseasca, vor sustine demonstratii si le vor impartasi tehnicile folosite.

Pentru ca se spune ca meseria nu se invata, ci se fura, toti cei dornici de un nou hobby, au sansa sa o faca acum. Demonstratiile se vor face pas cu pas, asa ca cei care vor lua parte la ateliere vor putea sa invete cum sa croseteze cosulete, covorase si coliere, cum sa impasleasca gentute si portofele si vor deprinde tehnici de cusut motive traditionale si broderie manuala.

Un nou weekend dedicat muzicii clasice

In cel de-al treilea weekend al stagiunii estivale a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, melomanii vor fi incantati cu un concert de jazz sustinut de „Trio Jazz Ploiesti”. Va fi prima reprezentantie sustinuta alaturi de noul membru al trupei de jazz, multi-premiatul si talentatul pianist Sorin Zlat. Acesta a studiat vioara si clarinetul la Liceul De Arta „George Apostu” din Bacau si este absolvent al Facultatii de Muzica „George Enescu” din Iasi, sectia clarinet, si masterand la Universitatea de Muzica din Bucuresti sectia jazz, instrument-pian. Talentul incontestabil i-a adus numeroase premii, atat pe plan local, cat si international, in cadrul unora dintre cele mai cunoscute gale si concursuri de jazz.

Concertul se va desfasura pe 27 august, in intervalul orar 17:00-18:00, in zona scarilor rulante, participarea fiind gratuita.

Seria de evenimente se va incheia pe 2 septembrie 2017, ora 18:00, cu un concert sustinut de Cvartetul „Chronos”.

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.