Primul centru de vaccinare de tip DRIVE THROUGH din Prahova se va deschide în perioada 27- 30 mai


Începând de joi, 27 mai, ora 12:00, în parcarea de la Ploieşti Shopping City se deschide primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, de tip Drive Through, din Prahova şi va funcţiona până duminică, 30 mai, orele 20:00.

Vaccinul folosit va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech. Programul de administrare a dozelor de vaccin este urmatorul:

- Joi, 27 mai, între orele 12.00 - 20.00

- în zlilele de 28, 29 şi 30 mai, între orele 08.00 - 20.00

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta în parcarea centrului comercial, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau paşaport).

Evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria comunei Blejoi în parteneriat cu Ploieşti Shopping City, dar şi cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, ISU Prahova, IPJ Prahova, IJJ Prahova, SAJ Prahova şi STS.

Reamintim faptul că, în total, în Prahova funcţionează 29 de centre de vaccinare, amplasate în 21 de localităţi în care se administrează 3 din cele 4 vaccinuri autorizate în UE – Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Începând cu prima etapă din campania de vaccinare, până la această dată, în judeţul Prahova, un număr de 148.290 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze (acolo unde a fost cazul).


 

Sursa:Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova