La Scoala de Pompieri din Boldesti a avut loc astazi festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ
 
La Scoala de Pompieri din Boldesti a avut loc astazi festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ, ceea ce reprezintă începutul perioadei de formare iniţială în cariera pe care au optat-o.
Potrivit reprezentantilor institutiei, in acest an au fost admişi 300 de elevi – 278 subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 22 maistri militari auto.
În cadrul acestui moment festiv elevii au făcut cunoştinţă cu dascălii lor, precum şi cu programul şcolii.
Cu acest prilej, locţiitorul comandantului, domnul colonel Dragoş POPA a subliniat importanţa disciplinelor pe care le vor studia pe parcursul anului şcolar şi le-a urat succes.
Viziunea Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti constă în pregătirea elevilor şi a personalului din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul standardelor europene privind asigurarea managementului situaţiilor de urgenţă în context naţional şi transfrontalier.
 
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti este o instituţie de învăţământ militar preuniversitar de nivel postliceal, aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă care are misiunea de a asigura formarea profesională a personalului I.G.S.U./ M.A.I. în context formal şi nonformal, în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, pe baza standardelor de pregătire profesională, prin formare iniţială şi continuă în scopul dobândirii şi dezvoltării competenţelor profesionale necesare îndeplinirii misiunilor şi atribuţiilor postului, precum şi evoluţiei în cariera militară.