Hristos a Înviat. Cum a fost Slujba de Înviere la Catedrala” Înălţarea Domnului-Eroilor” Ploieşti (foto-video)
Anul acesta Slujba de Înviere a fost aşteaptă de milioane de români şi mii de ploieşteni, mai ales că autorităţile au ridicat din restricţiile nocturne impuse (doar pentru acest eveniment).
Cu aproximativ o oră până la începutul slujbei, câteva sute de ploieşteni au ajuns la Catedrala” Înălţarea Domnului-Eroilor” Ploieşti, iar cu 30 minute de ora 00.00, curtea interioară şi trotuarele adiacente erau pline de oameni, precum  un furnicar.
În momentul în care cei 3 preoţi au ieşit să împartă lumină, enoriaşii au uitat de cele sfinte şi normele pandemice înghesuindu-se, deşi preoţii au făcut de 3 ORI  apelul ca să fie respectate regulile impuse de autorităţi (purtarea măştii şi distanţarea socială), însă unii au uitat de acest lucru, chiar şi în biserică.
Preoţii nereuşind să facă faţă enoriaşilor...
De menţionat, nu numai la această biserică nu au fost  respectate normele şi la cele din oraş, semn că şi-n noaptea de Paşte , ”unii” uită de credinţă şi educaţie.
Despre slujbă...
Nota bene, a fost slujba propiu-zisa, una făcută cu har, cei 3 preoţi,  care au susţinut-o reuşind să aducă emoţii şi lacrimi de bucurie în faţa oamenilor.
Ca în ultimii ani, preoţii de la Catedrala” Înălţarea Domnului-Eroilor” Ploieşti au făcut o slujbă frumoasă (vezi video).
 
P.S. Info Ploieşti City vă doreşte un Paste binecuvântat .