Acte de vandalism in Ploiesti. Au fost distruse cosuri de gunoi si obiecte de mobilier stradal
 
Primăria municipiului Ploieşti anunţă că, în noaptea de 30 aprilie – 01 mai 2021, au avut loc acţiuni organizate şi concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coşurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum şi ale obiectelor de mobilier stradal.
Aceste acţiuni, care denotă o lipsă crasă a unui elementar civism, nu mai pot fi tolerate, motiv pentru care s-a cerut, cu insistenţă şi celeritate, suportul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi cel al Poliţiei.
Municipiului Ploieşti, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale.
” Mizăm pe o implicare profesionistă a instituţiilor care au în atribuţii liniştea şi ordinea publică, astfel incât, eforturile pe care administraţia publică locală le face, susţinut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieşteni, să nu fie în zadar.
Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraş, pe un contract pe care ADI Deşeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova şi Asociaţia de Dezvoltare
Intercomunitară - Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova nu au avut nicio reacţie în acest sens.
Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploieşti, salubritatea este strict legată de sănătatea publică şi toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situaţie de pandemie.
Ne dorim un oraş curat, îngrijit şi, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătăţii. Ploieştenii merită, cu prisosinţă, acest lucru iar noi, ca administraţie locală, suntem datori să oferim acest confort!
Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanţilor Poliţiei Locale Ploieşti, privind lipsa de reacţie faţă de cele întâmplate.
Totodată, Primăria municipiului Ploieşti a formulat plângere penală privind acţiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.
 
Sursa: Comunicat Primaria Municipiului Ploiesti
 
Foto:Consilier local Aurelian Tudor/facebook