Prefectul judetului Prahova a participat la ceremonia militară şi religioasă pentru sărbătorirea
Joi, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Militar Bolovani, a avut loc ceremonia militară şi religioasă pentru sărbătorirea "Zilei Veteranilor de Război".
 La invitaţia reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Prahova, a fost prezent domnul prefect, Cristian Ionescu, care cu emoţia specifică unui astfel de eveniment, a omagiat pe cei pierduţi şi a transmis următoarele celor prezenţi:
"România le datorează veteranilor existenţa.Prin lupta şi altruismul lor au dat dovadă de curaj, dar şi de o dorinţă enormă ca viitorul să-l construim tot împreună, sub „umbrela“ poporului român!
Este datoria noastră să ne onorăm veteranii, întrucât, astfel, ne respectăm istoria şi dovedim că îi preţuim şi nu îi uitam pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să putem trăi în pace acum.
De mai bine de un an, ducem un altfel de război, tot mondial, dar cu un duşman necunoscut. Avem de-a face cu o luptă care a curmat multe vieţi şi care continuă să atace mai ales în rândul părinţilor şi bunicilor noştri, acolo unde a găsit cele mai multe vulnerabilităţi. Dar nu trebuie să uităm că avem o armă importantă: vaccinarea. S-o folosim şi să facem ca această perioadă să devină, cât mai repede, istorie!"
Reamintim faptul că, în luna ianuarie 2021 mai vieţuiau la nivelul judeţului Prahova - 49 de veterani, dintre care în Ploieşti 12, iar dintre toţi, în acest an este posibil ca 7 să atingă vârsta de 100 de ani.
 
Sursa: Prefectura judetului Prahova