Percheziţii la un bărbat care cultiva droguri de mare risc  în subsolul unei case  din  Satu Mare (video)
 
Comunicat IJP Prahova/Politia Romana-DIICOT 
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Satu Mare, la o persoană bănuită de cultivarea de droguri de risc (cannabis) şi vânzarea acestora.
 
Din cercetări a reieşit că, începând cu luna aprilie 2021, persoana în cauză ar fi înfiinţat o cultură indoor de canabis, iar, ulterior, ar fi comercializat droguri de risc, către diverse persoane, în judeţele Prahova şi Satu Mare.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de canabis (cu o suprafaţă de aproximativ 4m², aflată în subsolul unei anexe, prevăzută cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilaţie şi control al temperaturii), cu 13 plante (cu dimensiuni de peste 100 de cm), 9 plante recoltate (aproximativ 3 kg. de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat, un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis).
 
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.
 
La activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.
 
Video:Politia Romana/DIICOT