48 de tone de îngrăşăminte chimice cu azotat de amoniu, confiscate  de poliţiştii prahoveni
Ieri, 22 aprilie a.c. poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au efectuat mai multe controale la societăţile care comercializează şi utilizează produse pentru protecţia plantelor.
Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit, la sediul a două societăţi comerciale, un total de aproximativ 48 de tone de îngraşăminte chimice azotat de amoniu, ambalate în saci de 600 kg, respectiv 500 de kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiţii neconforme cu normele legale în vigoare. În cele două cazuri, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98 alin. (3) lit. a) din OUG 195-2005R.
În urma controlului, la o altă societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe produse pentru protecţia plantelor având termenele de valabilitate expirate. În cauză, operatorul economic a fost sancţionat conform prevederilor art. 7, pct. (3), lit. b) din Ordonanţa nr. 41 din 2007 pentru comercializarea produselor de protecţia plantelor. Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.
 
Sursa.Comunicat IJP Prahova
 
Foto:Politia Romana