În ultimele zile, trei autoturisme au luat foc, în judeţul Prahova
O autoutilitară care transporta produse de panificaţie a ars în totalitate, în această dimineaţă, în jurul orei 04:50, în satul Ogretin din localitatea Drajna. Conducătorul auto a văzut că iese fum şi a avut prezenţă de spirit să iasă din maşină. La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Vălenii de Munte cu două maşini de stingere. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurcircuit.
Un incendiu violent a izbucnit în jurul orei 20:30 la un microbuz dezmembrat aflat pe strada Abatorului din comuna Bărcăneşti Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Pompierii prahoveni au acţionat cu o maşină de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului, soldat doar cu pagube materiale.
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi;
✔ verificaţi perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Un alt incendiu a cuprins o locuinţă din satul Poiana Mierlei, din localitatea prahoveană Drajna. Evenimentul a avut loc marţi seara,  în jurul orei 20:36. La sosirea echiapjelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperiş şi în interiorul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. Se pare că focul a pornit din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
 
Sursa si foto :ISU Prahova