ACŢIUNI PREVENTIVE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA ÎN CONTEXTUL SĂRBĂTORILOR PRILEJUITE DE PAŞTELE CATOLIC
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au continuat să acţioneze în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, precum şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul respectării măsurilor de sănătate publică, pentru ca Paştele Catolic să fie sărbătorit în siguranţă, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.
 
Au fost aplicate măsuri suplimentare pe raza localităţilor şi în zona lăcaşurilor de cult unde s-au organizat  slujbe religioase cu prilejul sărbătoririi Paştelui Catolic,  în vederea  asigurării unui  climat  de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2, astfel că, la nivelul judeţului Prahova,  nu au fost înregistrate evenimente negative.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, pieţe şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus.
 
Forţele de ordine au fost sprijinite şi de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control, respectiv specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, din cadrul Direcţiei de Sănatate Publică Prahova şi din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova.
 
În cadrul activităţilor, au fost verificate 213 mijloace de transport şi 613 obiective/locaţii (baruri, restaurante, fast-food-uri, pieţe, târguri, zone de agrement şi unităţi de cazare), fiind aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancţiunilor se ridică la 16.000 de lei.
 
Facem apel la cetăţeni să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.
 
Sursa:IJP Prahova