IPJ PRAHOVA.ACŢIUNI  INTENSIFICATE ALE FORŢELOR DE ORDINE PENTRU UN SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANŢĂ
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova vor fi la datorie în acest sfârşit de săptămână şi vor acţiona în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, precum şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul respectării măsurilor de sănătate publică, pentru ca Paştele Catolic să fie sărbătorit în siguranţă, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.
 
Efectivele planificate în serviciu vor desfăşura activităţi pe două paliere: unul de prevenire şi descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale şi de impunere fermă a legii. 
 
Cei mai mulţi dintre colegii aflaţi la datorie în această perioadă, sunt din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, alături de aceştia, ca de fiecare dată, aflându-se în dispozitiv şi colegi de la alte structuri - transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
 
Activităţile de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfăşurate împreună cu partenerii instituţionali. 
 
Astfel, poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor fi angrenaţi în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări.
 
Reamintim că, în interiorul localităţilor, este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
 
De asemenea, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00.
 
Totodată, în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.
 
De la aceste reguli există excepţii justificate, în toate localităţile fiind permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 3 aprilie - 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.
 
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
 
Foto cu caracter ilustrativ/botosaninews.ro