Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat trei percheziţii domiciliare în municipiul Câmpina şi comuna Telega
Joi dimineata, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat trei percheziţii domiciliare în municipiul Câmpina şi comuna Telega, pentru probarea a două infracţiuni de fraudă informatică, în formă continuată, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Din cercetări a rezultat faptul că, în anul 2020, un prahovean ar fi creat un site web, promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click, prin intermediul căreia utilizatorii care îşi creau conturi şi efectuau depuneri de numerar, erau recompensaţi cu sume de bani. În realitate site-ul ar fi fost conceput pentru a păgubi aceste persoane. În acest mod, ar fi fost obţinută într-o perioadă scurtă de timp, o sumă de peste 29.000 de lei.
De asemenea, în anul 2021 ar fi creat un alt site web, promovat în mediul online drept o platformă de investiţii în monedă virtuală şi cotaţii la bursă, prin intermediul căreia utilizatorii care îşi creau conturi şi efectuau depuneri de numerar, puteau înregistra profituri consistente. În realitate, site-ul ar fi fost conceput cu scopul de a obţine foloase patrimoniale de la persoanele care şi-au creat conturi de utilizator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 euro.
De la locaţiile vizate au fost ridicate o serie de bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională, precum calculatoare, telefoane, dispozitive electronice, sume de bani şi înscrisuri.
Trei mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audiere.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Sursa: IPJ Prahova
Foto cu caracter ilustrativ/Campina TV