IJP Prahova a dat 37 de sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 19.000 de lei,la o actiune desfasurata pe raza localităţilor Plopeni, Dumbrăveşti şi Plopeni Sat
Comunicat IJP Prahova : 
La data de 30 martie a.c., în intervalul orar 16:00-19:00,  poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pe DJ 102, pe raza localităţilor Plopeni, Dumbrăveşti şi Plopeni Sat din judeţul Prahova.  
Acţiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere precum consumul de alcool la volan, viteza excesivă, şi totodată, descurajarea persoanelor care conduc autovehicule fără a avea acest drept. În cadrul acţiunii au fost aplicate 37 de sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 19.000 de lei, majoritatea acestora  fiind pentru încălcarea limitelor legale de viteză. 
Serviciul Rutier Prahova organizează permanent astfel de acţiuni pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
Recomandăm tuturor participanţilor  să adopte o conduită adecvată în trafic, să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, să acorde prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor care au acest drept  şi să nu se urce la volan dacă au consumat alcool.
 
Exemplu: 
În jurul orei 17:00, poliţiştii Serviciului Rutier, au depistat pe DJ 102, pe raza localităţii Dumbrăveşti, un autotursim care circula  cu o viteză peste limita legală admisă în localitate. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, s-a dovedit că bărbatul aflat la volan, consumase băuturi alcoolice, valoarea indicată fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi totodată, conucătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere.