IJP PRAHOVA. PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA UNOR INFRACŢIUNI CONTRA PATRIMONIULUI (video)
În data de 30 martie 2021, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul  Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţiile Urbane nr. 2 şi 4, au efectuat patru percheziţii domiciliare în Ploieşti şi în comuna Bărcăneşti, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt calificat şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.
Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea  de 12/13 martie a.c., persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi din autoturisme, în zona de sud a oraşului. 
Totodată, acţiunea a vizat şi probarea activităţii infracţionale în ceea ce priveşte  fapte de furt calificat şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, comise în luna decembrie anul 2020, constând în aceea că, unei persoane vătămate i-a fost sustras din geantă, un portofel ce conţinea acte, documente şi carduri bancare, acestea din urmă fiind folosite pentru retragerea de numerar de la bancomate.    
Prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunilor se ridică la suma de 6500 lei.
Patru persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, faţă de acestea s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate unităţii de parchet, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. 
La activitate au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.