JUDETUL PRAHOVA.ACŢIUNE ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA  INFECTĂRII CU  SARS-COV 2
În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-au derulat, în sistem integrat, acţiunile de verificare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Peste 240 de cadre, respectiv poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, precum şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea măsurilor impuse prin legislaţia specifică stării de alertă.
La aceste activităţi participă şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control, respectiv specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, din cadrul Direcţiei de Sănatate Publică Prahova şi din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova.
Ieri, au fost controlate baruri, restaurante, pârtii de schi şi fast-food-uri, fiind  aplicate  23 de sancţiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecţie sanitară. Totodată, în mall-urile verificate au fost aplicate 2 sancţiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecţie sanitară.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, au fost verificate 350 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 3300 de persoane şi verificate peste 350 de autovehicule (dintre acestea peste 150 mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la peste 140 de societăţi comerciale, fiind aplicate în total 68 de  sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 11.500 de lei. Dintre acestea, 64 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 4 pentru nerespectarea inderdicţiilor privind deplasare sau libera circulaţie.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Scopul acţiunilor desfăşurate este de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.
Reamintim faptul că este interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte regulile, să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască şi să nu se expună la riscuri.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
 
Sursa:Comunicat IPJ Prahova