În perioada 26-28 martie 2021 va avea loc o acţiune comună pentru prevenirea răspândirii COVID-19
 
Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în acest weekend, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, dar şi pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislaţia incidentă pe durata stării de alertă.
În perioada 26-28 martie a. c, peste 420 de cadre, respectiv poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, precum şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, vor acţiona pe Valea Prahovei, pentru verificarea măsurilor impuse prin legislaţia specifică stării de alertă, într-o acţiune comună pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
În aceeaşi perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, peste 80 de poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii de evenimente rutiere.
 
Vă informăm că dispozitvul constituit din poliţişti rutieri pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 şi DN1 A, va fi prezent la datorie pentru supravegherea şi fluidizarea traficului.
 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.
 
Sursă: IJP Prahova