COMUNICAT IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE SAVÂRŞIREA INFRACŢIUNILOR DE FURT ŞI TĂINUIRE
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti  - Secţia de Poliţie Rurală Valea Călugărească au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de furt calificat şi tăinuire. Astăzi, în urma efectuării a 4  percheziţii domiciliare, cinci persoane (o femeie şi patru bărbaţi), cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.
 
La data de 21 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către persoana vătămată  despre faptul i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri, dintr-un imobil nelocuit. Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul lunii martie a.c., două dintre persoanele bănuite ar fi pătruns într-un imobil din comuna prahoveană Dumbrava, de unde ar fi sustras electrocasnice, mobilier şi obiecte vestimentare.
În urma percheziţiilor, o parte din obiectele sustrase au fost recuperate urmând a fi restituite persoanei vătămate.  Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 5.000 de lei.
La activitate au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”. 
În urma administrării probatoriului, faţă de cele cinci persoane, două bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat iar alte trei bănuite de săvârşirea infracţiunii de tăinuire, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.