ISU Prahova va desfasura  un exercitiu de antrenament pe platforma  Rafinariei  Petrobrazi
In data de 25 martie, începând cu ora 09.55, pompierii prahoveni desfăşoară un exercitiu de antrenament pe amplasamentul S.C. OMV PETROM S.A. Rafinaria Petrobrazi.
Conform situaţiei tactice simulate, la instalaţia de cracare catalitica se produce o explozie afectând si o altă instalaţie din apropiere. Din cauza exploziei mai multe persoane care lucrau la înălţime sunt rănite şi necesită ajutor medical.
Explozia este urmată de un incendiu, cu posibilităţi de propagare la alte instalaţii si cu victime multiple.
In urma evenimentelor de amploare, 10 persoane sunt rănite, prezentând politraumatisme si arsuri severe.
Având în vedere dimensiunea evenimentului se va proceda la punerea în aplicare a Planului Rosu de Intervenţie la nivelul judeţului Prahova. La faţa locului vor fi mobilizate 19 autospeciale (stingere, autoscara, descarcerare, victime multiple, microbuz, prima intervenţie si comanda) si 4 ambulanţe SMURD, inclusiv terapia intensivă mobilă.
Pentru gestionarea operativă a situaţiei din teren vom face front comun cu echipaje de la IPJ, IJJ, SAJ, UPU-SMURD si nu in ultimul rand cu SPSU al obiectivului.
Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiţii cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetăţenilor, este unul dintre obiectivele noastre principale.
Astfel, pentru a fi pregătiţi să acţioneze în orice situaţii de urgenţă, pompierii militari prahoveni desfăşoară periodic exerciţii tactice.