GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ DE POLITIŞTII PRAHOVENI
Astăzi, 24 martie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, la persoane banuite de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive noi. Au au fost puse în executare 65 de mandate de aducere.
 
15 persoane sunt bănuite că s-ar fi constituit într-un grup infracţional, specializat pe săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc  - cannabis (inclusiv sub forma cultivării), trafic de droguri de mare risc  - comprimate MDMA şi cocaină şi efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive noi, grupare ce acţiona în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.
  
Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că membrii grupării ar fi comercializat cantităţi importante de cannabis, comprimate ecstay, cocaină şi produse cu efecte psihoactive către consumatori din Prahova şi Dâmboviţa, până în prezent fiind stabilite 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum, de la membrii grupării.
 
Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, pentru audieri, urmând să fie dispuse măsurile legale.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ