Primaria Municipiului Ploiesti sustine ”Ora Pamantului” 2021
Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, susţine, şi în acest an, campania “Earth Hour (Ora Pământului)”, eveniment global prin care sunt iniţiate acţiuni eco-civice de conştientizare asupra consumului de resurse energetice neregenerabile.
“Ora Pământului” este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
 
Astfel, invităm ploieştenii să stingă luminile de Ora Pământului, sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, pentru a arăta că ne dorim să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie de o climă stabilă şi este important să ne unim forţele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice şi pentru că este vitală pentru supravieţuirea, bunăstarea şi fericirea noastră. #Connect2Earth 
Pe lângă gestul simbolic din 27 martie 2021, pe care îl vom face împreună, vă recomandăm să vă gândiţi şi la alte gesturi simple prin care putem contribui la diminuarea impactului nostru asupra factorilor de mediu.
Municipalitatea ploieşteană va opri lumina pe domeniul public, în data de 27.03.2021, în intervalul orar 20:30-21:30, în câteva zone principale din oraş, în semn de solidaritate cu această mişcare, după cum urmează:
în Parcul Municipal Vest şi pe Bulevardul Independenţei, respectiv Bulevardul Republicii - Centrul Civic.
Oprirea iluminatului, în perioada de timp amintită mai sus, se va realiza şi pe exteriorul următoarelor sedii ale instituţiilor publice din oraş: Primăria Municipiului Ploieşti, Palatul Culturii, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean de Artă Prahova.
 
Sursa:Comunicat Primaria Ploiesti