Doi paramedici din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia au fost eroi pentru un bărbat în vârstă de 60 ani
Un prahovean în vârstă de 60 de ani a suferit arsuri grave, luni seară, după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifestă într-un dormitor, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp cuprinzând obiectele de mobilier şi mai multe textile.
 
Salvatorii au scos din flăcări un bărbat care care prezenta arsuri de gradul II, III şi IV pe 20% din suprafaţa corpului şi pe căile aeriene. Imediat a intrat în stop cardio-respirator şi a fost preluat de către echipaje medicale şi paramedicii de la SMURD pentru aplicarea protocolului de resuscitare.
 
Doi paramedici din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia, plt. Adj. Rachieru Mihai şi plt. Maj. Petre George, împreună cu echipajul de la SAJ au readus la viaţa un om aflat într-o situaţie critică.
 
După aproximativ 30 de minute victima a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, a fost stabilizată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti.
O intervenţie finalizată cu succes, în urma căreia un bărbat a fost salvat. Acesta este deznodământul unei acţiuni de colaborare între salvatorii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi ISU Prahova, care au făcut front comun şi de această dată şi au înţeles că fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferenţa, astfel că o inimă nu a încetat să mai bată.
 
Sursă şi foto: ISU Prahova