Cel mai tânăr cetăţean român a fost vaccinat anti Covid 19 la un liceu din Ploieşti (foto si video )

Astăzi (sâmbătă 6 martie 2021), cel mai tânăr cetăţean român a fost vaccinat împotriva Covid 19 (Sars Cov 2) la centrul de vaccinare din fostul liceu” Ludovic Mrazek”  Ploieşti.

Adolescentul se numeste  Victor Gabriel Antonescu, are vârsta de 16 ani şi 3 zile, este din Bucureşti, acesta fiind imunizat cu prima doză de din vaccinul Pfizer şi va reveni pentru rapel peste 21 de zile.
Tânărul a fost vaccinat la Ploieşti, fiindcă nu a găsit slot cu vaccinul Pfizer în Capitală.
Imunizarea fiind realizată de doamna doctor Denisia Arsene, medic coordonator Centrul de vaccinare "Liceu Lodovic Mrazek" Ploieşti.
Prezent la eveniment a fost şi prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu care i-a inmanat ”in semn de apreciere pentru curajul şi exemplul oferit celor de seama lui, şi nu numai, o diplomă şi un buchet de flori, urându-i multă sănătate şi exprimându-şi dorinţa de a-l revedea peste 21 de zile, la cea de-a doua doză.”
Conform Prefecturii Prahova ”pentru Victor, anul pandemiei a fost unul lung şi plictisor, în care a stat cu teama că ar putea contacta virusul la orice pas, dar şi unul în care a tot sperat că va apărea vaccinul care să ne redea speranţa revenirii la viaţa de dinainte. Odată cu aprobarea vaccinului Pfizer, Victor s-a documentat şi a ales să meargă pe mâna oamenilor de ştiinţă, informându-şi părinţii că atunci când va împlini vârsta de 16 ani, va dori să se numere printre persoanele imunizate.
Vaccinarea a decurs fără probleme, adolescentul nu a avut niciun fel de reacţie adversă, iar ca sfat pentru cei de vârsta lui care sunt sceptici în privinţa unui astfel de demers, Victor le-a spus să se informeze şi să aibă încredere în cercetările specialiştilor. ”
 
Declaraţiile tânărului, medicului şi prefectului în video de mai jos.
 
Foto şi video: Prefectura judeţului Prahova