Festivalul - Concurs National de Folclor Cununa de Cantec Romanesc . Regulament .

 

    În  perioada  8-9 Septembrie 2017, la Ploieşti, va avea loc cea de-a IV-a  ediţie a FESTIVALULUI CONCURS-NAŢIONAL DE FOLCLOR  “CUNUNǍ DE CÂNTEC ROMÂNESC”. Scopul esenţial al acestei manifestări culturale îl reprezintă  promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

    Valoarea interpretării este indispensabil legată de autenticitatea, varietatea

şi calităţile artistico-educative ale repertoriului.

    Concursul este destinat interpreţilor cu vârsta  minimă de 15 ani şi maximă de 30 de ani, cu evidente calităţi interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerinţelor stipulate mai sus, cu o ţinută scenică adecvată şi o vestimentaţie specifică zonei folclorice reprezentate.

    Nu sunt admişi în concurs interpreţi vocali profesionişti ori angajaţi ai instituţiilor de spectacole.

     Prestaţia interpreţilor în concurs nu va depăşi 5 minute.

     Înscrierile se fac până la data de 23 august 2017, prin transmiterea următoarelor materiale :

-         fişa de înscriere;

-         partiturile pieselor ce vor fi interpretate în concurs : 1) o doină sau baladă; 2) o piesă cu acompaniament instrumental; 3) o piesă  de rezervă încadrabilă la punctul 2.

-         elevii sau studenţii vor trimite o copie după carnetul de elev sau student, vizat la zi; în cazul nepredării acestora organizatorilor festivalului, la calculul premiilor se va reţine şi vira impozitul aferent premiilor câştigate.

     Materialele trimise nu se returnează.                                      

    Concurenţii selectaţi vor sosi la Ploieşti, vineri, 8 septembrie 2017, până la ora 12, la sediul Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, Piaţa Eroilor nr. 1A. Persoană de contact: Grama Gheorghe, telefon - 0725893136.

       În după-amiaza zilei de vineri, la ora 15.00, concurenţii se vor întâlni cu Orchestra Festivalului (Orchestra de Folclor “Flacăra Prahovei” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti) şi vor trece în revistă  piesele repertoriale.

      Concursul se va desfăşura sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, în Sala de concerte “Ion Baciu” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, str. Anton Pann, nr. 5, iar Gala laureaţilor , în aceeaşi locaţie şi în aceeaşi zi, în jurul orei 18.00.

      Juriul va atribui diplome şi urmãtoarele premii :

-         Marele premiu– 1500 lei şi Trofeul festivalului

-         Premiul I  -   1000 lei

-         Premiul II   -    700 lei

-         Premiul III  -    500 lei

-         Premiul de autenticitate  -  300 lei

-         Premiul special al juriului  -  200 lei

-         3 Menţiuni a 100 lei fiecare

     Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile în cadrul aceleiaşi sume globale, dacă realitatea o impune. De asemenea, poate să acorde noi premii, în obiecte sau bani , pe baza ofertelor venite din partea unor persoane fizice sau juridice. Deciziile juriului sunt inatacabile.

       Câştigătorul locului I de la ediţia precedentă va fi invitat să susţină un  recital  în cadrul actualei  ediţii contra unui onorariu negociat.

      Proceduri finale :

     Organizatorii asigurã, pentru fiecare concurent, (inclusiv pentru invitatul in recital si un reprezentant al Casei de Cultura I.L. Caragiale Ploiesti) cazare şi masã pe parcursul desfãşurãrii concursului ( vineri – prânz şi cina, sâmbãtã – mic dejun, prânz, masã festivã). La masa festiva vor participa in calitate de invitati membri ai juriului, reprezentati ai presei, ai sponsorilor, organizatori, etc. Pentru concurenţii care nu au posibilitatea de a pleca sâmbãta, dupa terminarea concursului,  organizatorii asigurã cazare (sâmbãtã) şi mic dejun duminicã. Pentru însoţitori cazarea va fi asigurată contra cost direct prestatorului de servicii.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului un reprezentant al Casei de Cultura “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiesti va însoti în permanenţă grupul de concurenţi pe toată perioada concursului.

          Cheltuielile de transport  din localitatea din care provin până la Ploieşti şi retur revin  participanţilor sau  instituţiilor pe care le reprezintă.

      Organizatorii au dreptul de a dispune de materialele înregistrate  pe parcursul  manifestării, în scopul conservării şi promovării lor culturale. În acest sens îşi propun să editeze şi o culegere, alcătuită din cântece autentice,

mai puţin sau deloc cunoscute pe plan naţional, prezentate de către concurenţi în cadrul festivalului de la Ploieşti.      

         Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la tel.:  

-         0725893136 (Grama Gheorghe) sau  0730097668 (secretariat).

     Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail:     

-         grama.george@yahoo.com  sau  secretariat@casadecultura.ro

foto:curentul.net