Invazie de şobolani într-o curte din Puchenii Mari (video)

Credem că traiul la casă este, de obicei, mai tihnit decât cel la bloc. Dar atunci când ai un vecin care face o pasiune din a creşte animale în ogradă, ignorând curăţenia, viaţa devine un adevărat coşmar.

Oamenii din comuna prahoveanî Puchenii Mari, sat Miroslăveşti, sunt disperaţi! Nu mai pot ieşi în curte de mirosul pestilenţial care se resimte în toată zona, iar curţile le-au fost „invadate” de şobolani.

Locuinţa, fără autorizaţie de contrucţie aparţine lui Paraschiv George şi este acum adăpost pentru şoareci şi şobolani.

Vecinii spun că nu mai pot să îşi deschidă ferestrele la locuinţe din cauza mirosurilor provenite de la porcii din curtea acestuia, iar rozătoarele se plimbă nestingerite.

În imaginile filmate de un cititor al publicaţiei noatre, se vede cum şobolanii mişună în voie şi iau cu asalt porcii ca în filmele de groază.

Oamenii din se plâng că zona a devenit un focar de infecţie şi că rozatoarele mişună în voie de colo colo şi chiar dacă au trimis sesizări autorităţilor, până acum nu s-a luat nicio măsură. Şobolanii, spun specialiştii, sunt foarte periculoşi pentru că transportă o mulţime de paraziţi dăunători, putând răspândi boli grave.

Există foarte multe motive pentru care se impune combaterea rozătoarelor, acestea pot fi purtătoare de boli relevante pentru sănătatea oamenilor, dar şi a animalelor din zonă.

Rezultatele cercetărilor efectuate în mai multe ţări au confirmat faptul că rozătoarele joacă un rol major în menţinerea infecţiei cu Salmonella enteritidis şi typhimurium.

VIDEO: https://vm.tiktok.com/ZMeRQNJbc/

 
Credem că traiul la casă este, de obicei, mai tihnit decât cel la bloc. Dar atunci  când ai un vecin care face o pasiune din a creşte animale în ogradă, ignorând curăţenia, viaţa devine un adevărat coşmar. Oamenii din comuna prahoveanî Puchenii Mari, sat Miroslăveşti, sunt disperaţi! Nu mai pot ieşi în curte de mirosul pestilenţial care se resimte în toată zona, iar curţile le-au fost „invadate” de şobolani. Locuinţa, fără autorizaţie de contrucţie aparţine lui Paraschiv George şi este acum adăpost pentru şoareci şi şobolani.
 
Vecinii spun că nu mai pot să îşi deschidă ferestrele la locuinţe din cauza mirosurilor provenite de la porcii din curtea acestuia, iar rozătoarele se plimbă nestingerite. În imaginile filmate de un cititor al publicaţiei noatre, se vede cum şobolanii mişună în voie şi iau cu asalt porcii ca în filmele de groază.
 
Oamenii din se plâng că zona a devenit un focar de infecţie şi că rozatoarele mişună în voie de colo colo şi chiar dacă au trimis sesizări autorităţilor, până acum nu s-a luat nicio măsură.
 
Şobolanii, spun specialiştii, sunt foarte periculoşi pentru că transportă o mulţime de paraziţi dăunători, putând răspândi boli grave. Există foarte multe motive pentru care se impune combaterea rozătoarelor, acestea pot fi purtătoare de boli relevante pentru sănătatea oamenilor, dar şi a animalelor din zonă.
 
Rezultatele cercetărilor efectuate în mai multe ţări au confirmat faptul că rozătoarele joacă un rol major în menţinerea infecţiei cu Salmonella enteritidis şi typhimurium.
 
VIDEO: https://vm.tiktok.com/ZMeRQNJbc/