PETRECERE DE VALENTINE S DAY ÎNTRERUPTĂ DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Duminică, 14 februarie a.c., între orele 18:00-22:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti împreună cu specialişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Prahova au acţionat pe raza comunei Bălţeşti pentru protejarea populaţiei în contextul răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu virusul SARS-COV-2, prevenirea şi combatarea criminalităţii stradale, asigurarea ordinii şi liniştii publice. 
Astfel, au fost legitimate 107 persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 de lei, dintre care 97 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.55/2020, o sancţiune pentru încălcarea Legii nr.8/1996 şi o sancţiune  pentru nerespectarea normelor prevăzute în HG. 984/2005. 
Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic situat pe raza comunei Bălţeşti, s-a constatat faptul că, în cortul de evenimente amplasat în spatele restaurantului, era organizată o petrecere cu ocazia zilei de ”Valentine’s Day” la care participau 96 de persoane. Având în vedere cele constatate, organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.55/2020 cu amendă în valoare de 6.000 de lei, totodată fiind identificaţi şi sancţionaţi şi ceilalţi participanţi, iar evenimentul a fost întrerupt. 
De asemenea, în incinta localului se difuzau opere muzicale fără consimţământul titularului drepturilor de autor, sens în care a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr.8/1996 în valoare de 10.000 de lei. 
Întrucât unitatea de alimentaţie publică desfăşura activităţi de preparare şi servire a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar fără respectarea  condiţiilor de igienă, reprezentanţii DSVSA Prahova au aplicat o sancţiune în conformitate cu H.G.  984/2005, în valoare de  2.000 de lei.  
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid-19, să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri. 
Facem precizarea că evenimentele de tip nunţi botezuri, mese festive sunt interzise.  
Sursa:Comunicat IPJ Prahova
Foto cu caracter ilustrativ