Picătura  de  sânge  salvatoare. Campania “ DONEAZĂ  PENTRU  TINE ,  DONEAZĂ  PENTRU  VIAŢĂ  ! “

 

Ştii  cât  de  importantă  este  fiecare  picătură  de  sânge  pentru  un  om  aflat  în  suferinţă ?

Închipuie-ţi  un  copil  pe  patul  de  spital , conectat  la  ace  si  furtune , aşteptând  punga  cu  sânge  salvatoare.

Dar  ce  se  întamplă  când  acea  pungă  de  sânge  nu  există , pentru  că  nu  există  donatori ?

Şansa  copilului  la  supravieţuire  scade , clipele  scurgându-se  în clepsidra  vieţii …părinţii  plângându-şi  neputinţa  şi  implorând  să  se întample  o  minune .

Acel  copil  poate  fi  o  rudă , un  prieten  sau  o  cunoştinţă  de-a noastră .

Doreşti  să  faci  o  faptă  bună  pentru  cei  aflaţi  în  suferinţă ?

Alătură-te  campaniei :

“ DONEAZĂ  PENTRU  TINE ,  DONEAZĂ  PENTRU  VIAŢĂ  ! “

Despre campanie :

Info Ploiesti City ( www.infoploiesticity.ro) ,CS Dinamo Victoria Ploiesti si DJ Kabal demareaza in perioada 17-20 iulie a.c. , intre orele 9.00-12.00 , Campania social-umanitara “ Doneaza pentru tine , doneaza pentru viata “ , o campanie prin care dorim sa mobilizam toti cetatenii ploiesteni sa doneze sange pentru persoanele care au nevoie . Asadar va asteptam alaturi de noi, pentru a salva vieti , in zilele de luni,marti,miercuri si joi ( orele 09-12.00 ) la CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINA PLOIESTI ( soseaua Vestului nr.24 A .
Campanie organizata de Info Ploiesti City , CS Dinamo Victoria Ploiesti si DJ Kabal in colaborare cu Asociatia Valex. 

Ne sustin : Peluza Latina , Penitenciarul Ploiesti , Fitness Club Nico ,Tribunalul de arbitraj institutionalizat , Reci si Calde ,UPG Ploiesti ( Universitatea Campionilor ) , Video Studio Ploiesti .
Lista cu sustinatori si parteneri media va fi actualizata .
Accesul la campaniei este permis oricarui trust mass-media sau publicatie locala ,interesata de acest subiect .
Centrul de transfuzie sanguina Ploiesti .
Adresa: Soseaua Vestului, Nr. 24 A
Ploiesti
Telefon: 0344/802968
http://www.transfuzii.ro/
ATENTIE !!! 
Vreau sa donez! , dar cum sa sa procedez?
Pentru a dona sange este recomandat sa dormi bine inainte , daca se poate 7-8 ore, trebuie sa nu fi efectuat servici de noapte (schimbul III) pentru a nu fi obosit.
Este foarte bine sa mananci dimineata, un mic dejun format din proteine si glucide, fara prea multe grasimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nici o forma nu trebuie sa se fumeze inainte si dupa de donare. 
Este cu desavarsire interzis alcoolul in dimineata donarii si cu o seara inainte. Cafeaua este recomandata mai ales la persoanele care au in mod frecvent tensiunea arteriala mica .
Este bine ca dupa donare sa avem un timp la dispozitie (doua, trei ore ) sa ne odihnim. In ziua donarii este interzis fumatul si consumul de alcool.
In ce fel pot dona la Centrul de Transfuzie Ploiesti?
Dupa ceva prezentati la Fisier cu actul de identitate, aveti posibilitatea sa alegeti intre donarea de sange total si donarea de concentrat unitar trombocitar de afereza, in functie de necesitatile spitalelor deservite de catre CTS Ploiesti.
In alegerea tipului de donare al dumneavoastra va interveni si medicul de colecta care efectueaza selectia donatorilor.
Donarea de sange total dureaza cel mult 10 minute, si in acest timp se preleveaza o cantitate de 450 ml sange total care va fi prelucrat ulterior ,pentru obtinerea de produse labile de sange, care vor fi testate, conservate, stocate si apoi distribuite in spitale, conform legii sangelui 282/2005.
Donarea de afereza dureaza un timp mai indelungat, 50-60 minute, dar permite recoltarea doar a unui component celular al sangelui, trombocitele. Desi mai indelungata, aceasta donare este mai comoda pentru donator, deoarece nu se pierde volum sanguin, si este foarte folositoare pentru pacientii din sectiile de oncologie si hematologie. Important este doar sa aveti disponibil putin curaj si putin timp pentru a ajuta un necunoscut in mare suferinta.
Deveniti si voi donatori de celule stem hematopoetice!
In cadrul Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti functioneaza incepand cu ianuarie 2013 si Centrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice, care este locatia din judetul Prahova, unde cei care doresc sa devina donatori, au posibilitatea sa se inscrie in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice.
Campanii de promovare a donarii de celule stem hematopoetice
Incepand cu 18 mai 2013, in Romania incepe o campanie de promovare a donarii de celule stem hematopoetice, care sunt necesare pacientilor care au nevoie de transplant de maduva hematopoetica. 
Deja avem primele persoane inscrise in Registrului National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice.
Aceasta campanie are ca scop informarea populatiei despre necesitatea intocmirii Registrului National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice,www.rndvcsh.ro, cat si educarea populatiei in spiritul donarii voluntare de celule stem. Cei care doresc sa se inscrie in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice, www.rndvcsh.ro sunt invitati sa treaca pragul Centrului de Transfuzie Ploiesti si sa ia legatura cu Dr. Georgeta Hanganu sau As. Sef Magda Coman.