Clubul Artist Ploiesti organizeaza prima editie a concursului ARTfest Ploiesti
Clubul Artist din Ploieşti organizează ARTFest, un festival-concurs pentru toate vârstele, de muzică vocală, instrumentală şi actorie. Cântăreţi de pop românesc, internaţional, etno şi canto popular, instrumentişti şi actori care pregătesc monologuri şi scenete sunt invitaţi să se înscrie la concurs.
“Având în vedere că suntem în contextul acesta pandemic şi domeniul artistic a cam adormit, m-am gândit să-i mai dezmorţesc atât pe copii, cât şi pe cei care adoră arta şi atunci am gândit acest concurs care să se adreseze tuturor artiştilor, inclusiv copiilor mei de la şcoala de artă Clubul Artist. Avem în concurs muzică vocală, pop românesc, pop internaţional, etno şi canto popular, la muzică instrumentală iniţial al avut vioară, pian şi chitară, dar am primit solicitări şi pentru alte instrumente şi suntem deschişi să le adaugăm. Mergem pe două categorii, atât profesional, cât şi amator, ne adresăm şi celor din cluburile de artă, dar şi celor de la şcolile de stat vocaţionale şi de actorie. Din păcate mergem pe varianta online. Mi-ar fi plăcut să punem piciorul pe scenă, dar poate anul viitor.”, ne-a explicat Roxana Furtună, unul dintre organizatori.
În juriu vor fi în mare parte artişti ploieşteni şi prahoveni, cum ar fi Nico Matei, actorul George Frîncu, pianista Cristiana Ionescu, profesorul de la Conservator Costin Soare, iar ca invitat special momentan a confirmat participarea Lorena Luchian, actriţă a Teatrului Metropolis care a jucat în serialul “Băieţi de Oraş” alături de Mihai Bendeac, ne-a mai povestit Roxana de la Clubul Artist.
“Până pe data de 12 februarie se trimit înscrierile şi filmările pentru concurs, noi le postăm pe pagina concursului, toată lumea este liberă să le vadă, să le aprecieze, iar jurizarea începe pe data de 12 februarie, până pe 28 februarie, când vom face o gală printr-un live pe pagina concursului. Sper să-i am pe toţi din juriu alături de mine la gală, să le transmitem concurenţilor o vorbă bună, felicitări şi, desigur, premiile”, ne-a mai spus Roxana Furtună.
“Încercăm să-i încurajăm pe artişti să muncească în continuare, să nu renunşe la ceea ce le place. Trezeşte artistul din tine- acesta este moto-ul concursului pe care sper să-l transform într-o tradiţie pentru Ploieşti. Probabil cu timpul vom adăuga şi alte secţiuni, vedem cum îl percepe publicul. Momentan s-au anunţat participanţi din toată ţara”, ne-a mai spus organizatoarea.
 
 
 
Cei care doresc sa se inscrie in concurs pot accesa pagina de facebook ArtFest Ploiesti sau (si) pot descarca formularele de AICI