IJP Prahova. REZULTATELE RAZIEI DIN MUNICIPIUL PLOIEŞTI ŞI ZONELE RURALE LIMITROFE (video)
Sâmbătă, 30 ianuarie, în intervalul orar 19:00-22:00, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost organizată şi desfăşurată o acţiune tip razie,  în municipiul Ploieşti şi zonele rurale limitrofe,   având ca scop principal verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul Sars-Cov-2, asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră, precum şi prevenirea criminalităţii în toate formele ei.
La acţiune au fost angrenate aproximativ 400 de forţe de ordine, respectiv poliţişti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, precum şi specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorului Prahova.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 1350 de persoane şi controlate  1152 de autovehicule, dintre care 17 mijloace de transport în comun, fiind totodată efectuat controlul corporal sumar asupra a 89 de persoane.  
De asemenea, au fost verificaţi 82 de agenţi economici, dintre care 19 casinouri şi săli de joc. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru abateri la regimul rutier şi abateri de la normele de convieţuire socială cât şi pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancţiunilor depăşeşte 69.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 5 permise de conducere şi 13 certificate de înmatriculare şi 3 plăcuţe cu numere.
                     
Exemple:
- În jurul orei 21:20, pe strada Gheorghe Doja din Ploieşti, a fost depistat şi blocat în trafic un autoturism, care fusese dat în consemn în aceeaşi seară, ca fiind furat de pe raza municipiului Bucureşti. Atât conducătorul auto, cât şi autoturismul în cauză, au fost preluaţi de către colegii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru continuarea cercetărilor.
- Un ploieştean de 52 de ani a fost depisat de către poliţişti, la scurt timp după comiterea unei infracţiuni de furt dintr-un supermarket din zona de sud a oraşului. În urma administrării probatoriului, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în vederea probării întregii activităţi infracţionale.
- Doi conducători auto au fost depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valori de 0,34 şi 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceştia au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-le reţinut totodată şi permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
- Un bicilist în vârstă de 33 de ani a fost depistat cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, faţă de acesta fiind luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 870 de lei. 
Poliţiştii reamintesc faptul că, deşi acţionează preventiv, faţă de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.
 
Video:Politia Romana/IJP Prahova
Captura foto