Perchezitii DGA Prahova la  doi funcţionari Electrica ,  într-un dosar de mită şi furt de energie electrică
Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, au organizat, luni, 10 percheziţii, la firme şi la domiciliul unor persoane spuspectate de mai multe infracţiuni, printre care dare şi luare de mită, trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat şi furt de energie electrică. 5 persoane au fost aduse la audieri. Printre acestea, şi doi funcţionari publici.
 
Cum ar fi operat suspecţii 
 
Unul dintre suspecţi, care deţine mai multe spaţii industriale branşate ilegal la reţeaua de electricitate, le punea la dispoziţie pentru diverse activităţi care necesită un consum mare de energie electrică.
 
Instalaţiile erau puse în funcţiune şi protejate de cei doi suspecţi funcţionari publici, angajaţi ai companiei Electrica Furnizare, potrivit unor surse apropiate anchetei.
 
Un alt suspect se ocupa, în principal, de identificarea de potenţiali clienţi ce aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată.
 
De asemenea, prin prisma relaţiei cu unul dintre suspecţii funcţionari publici, acesta se ocupa de obţinerea avizelor necesare punerii în funcţiune a instalaţiilor, modificării de putere şi punerea în manoperă a branşamentelor.
 
Cel de-al doilea suspect funcţionar public se ocupa efectiv de realizarea branşamentelor clandestine şi avea rolul de a remite sume de bani angajaţilor societăţii de distribuţie cu putere de decizie.
 
Din cele 10 percheziţii efectuate, cinci au vizat sedii şi puncte de lucru ale unor firme, iar celelalte cinci, domiciliile unor persoane.
 
Cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare.
 
În cauză se efectuează cercetări faţă de cei cinci suspecţi, pentru săvârşirea mai multor  infracţiuni, respectiv de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.
 
Cercetările vor fi continuate la sediul unităţii de parchet pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate.
 
Sursa: Ziarul Incomod - ( Comunicat DGA Prahova )
 
Foto cu caracter ilustrativ