Doliu la un liceu din Ploieşti. A murit un cunoscut profesor
A trecut în nefiinţă prof. Dr. Constantin Dobrescu, reputat istoric, fost director al Arhivelor Naţionale Filiala Prahova, preşedinte al Fundaţiei pentru Istoria Prahovei, o personalitate de anvergură a comunităţii locale. Corpul defunctului este depus la capelă Bisericii Sf. Vasile din Ploieşti, putând fi vizitat până la ora 18.00. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Viişoara, vineri la ora 12.00, după o slujbă care se va ţine la Biserica Sf. Vasile, cu o oră înainte.
 
Dascăl pentru multe generaţii de elevi cărora le-a insuflat dragostea pentru istorie, autor a mii de articole şi lucrări de specialitate, publicate în prestigioase reviste de istorie, dar şi destinate publicului larg, prolific autor de carte, prof. Constantin Dobrescu s-a stins la vârsta de 70 de ani, neaşteptat, lucrând la proiectele sale editorialistice până cu doar câteva zile înainte că starea sa de sănătate să se deprecieze brusc şi să evolueze atât de dramatic, unele dintre aceste proiecte urmând să vadă postum lumina tiparului.
 
 
 
P.S.Unul dintre elevii săi, Andrei Alexandru transmite condoleanţe prin intermediul site-ului nostru.
” BUNĂ SEARĂ . VREAU SĂ-MI EXPRIM CONDOLEANŢE PENTRU DL PROFESOR DE MATEMATICĂ, CORLATESCU VIRGIL , DE LA COLEGIUL TEHNIC” LAZĂR EDELEANU” PLOIEŞTI”.
 
P.P.S. Echipa www.infoploiesticity.ro este alături de familia îndoliată şi colegi, pe această cale le transmitem şi noi CONDOLEANŢE, DUMNEZEU SĂ-L IERTE ŞI SĂ-L ODIHNEASCA-N PACE.