PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM (video)
COMUNICAT IPJ PRAHOVA .
La data de 5 ianuarie 2021, poliţiştii de investigaţii criminale din Prahova, împreună cu procurori din cadrul Parchetului pe de lângă Judecătoria Ploieşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Braşov, la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism. 11 mandate de aducere au fost puse în executare.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie 2018 - prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei în ţară şi în străinătate, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 300.000 de euro.
 
Poliţiştii au ridicat, în urma percheziţiilor efectuate, telefoane mobile, 2 pistoale de tip airsoft, 1 pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, documente, înscrisuri, bani şi un autoturism.
 
10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri. În urma probatoriului administrat, şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.