Bărbatul care a dat foc la o casă de schimb valutar din Ploieşti a fost arestat preventiv. Acesta este cetăţean egiptean
Bărbatul care a dat foc la o casă de schimb valutar din Ploieşti a fost arestat preventiv. Acesta este cetăţean egiptean
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, autorul incendierii casei de schimb valutar din Ploieşti din 22 decembrie a fost identificat şi reţinut.
 Acesta este un bărbat în vârstă de 42 de ani, cetăţean egiptean, acesta locuind fără forme legale în Ploieşti, acesta aflându-se în România în baza unui permis de rezident.
Bărbatul a fost acuzat oficial (ieri, 5 ianuarie 2021) de tentativă de tâlhărie şi distrugere.
 
Comunicat IPJ Prahova:
 Poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de săvârşirea infracţiunii, respectiv un bărbat de 42 de ani, cetăţean egiptean. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore iar în data de 4 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile ca urmare a propunerii procurorului de caz.
 
Detalii despre acest caz AICI:
 
Bărbatul a făcut acest gest nefiind plătit de câteva luni şi având probleme familiare.
 
Conform adevărul.ro  ,” situaţia financiară a egipteanului se pare că s-a agravat în ultimele luni, aşa că din disperare a făcut gestul necugetat. Pe 22 decembrie a cumpărat o sticlă cu motorină de la o benzinărie din Ploieşti şi a plecat hotărât să jefuiască o casă de schimb valutar din centrul oraşului. A făcut o greşeală care avea să-l şi dea de gol mai târziu. Cu masca pe faţă şi cu glugă pe cap, bărbatul le-a întins angajatelor de la casa de schimb un bilet pe care scrisese greşit gramatical un mesaj de ameninţare:” Dămi bani sau greşeşti la birou”. Cele două femei au crezut că au de-a face cu un bărbat cu probleme psihice şi nu l-au luat în serios, ba chiar l-au invitat să iasă afară din sediu. Deranjat de atitudinea celor două, egipteanul a scos sticla în care se afla motorină, a stropit ghişeul şi geamul despărţitor apoi a dat foc. N-a reuşit să pună mâna pe bani şi pentru o perioadă a rămas neidentificat.”
 
” Familia mea din Egipt nu are bani. De trei luni de zile eu stau fără bani. Am fost la biroul de emigrări, la poliţie, la ambasadă. Nu pot să ne ajute cu nimic legat de acest contract de muncă. Am nevoie de salariul meu, de permisul de muncă pentru că am plătit mai mulţi bani”, declara Ayyad Raafat în luna mai când protestă în faţa Palatului de Justiţie din Ploieşti, alături de alţi colegi de serviciu şi ei cetăţeni străini, aduşi de angajatorul român să lucreze în construcţii.
 
 
Sursa foto: captura www.stirileprotv.ro