Un şofer a fost împuşcat de poliţiştii prahoveni, după o urmărire în trafic
 
Poliţiştii prahoveni a fost sesizaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23:30, că un autoturism care se deplasa dinspre Ploieşti către oraşul Vălenii de Munte circula haotic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic şi existând suspiciunea că şoferul este beat...
 După o urmărire ca în filme, autoturismul a intrat într-un cap de pod pe raza comunei Gura Vitioarei.
În urma incidentului, un poliţist a împuşcat un bărbat în picior, după ce bărbatul l-ar fi ameninţat pe poliţist cu un cuţit.
Şoferul autoturismului de vineri noapte azi a fost prins.
Acesta a fost depistat de poliţişti în această dimineaţă, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ.
 
Şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional pentru 4 abateri la regimul rutier, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.
 
” În cauză, se efectează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.”, precizează IPJ Prahova.
COMUNICAT IJP PRAHOVA.
La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 23:30, un echipaj de poliţie din Vălenii de Munte a fost sesizat cu privire la faptul că un conducător auto ce se deplasa pe direcţia Ploieşti către Vălenii de Munte se află la volan, posibil sub influenţa alcoolului, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.
 
Întrucât la ieşirea din oraşul Vălenii de Munte, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţistului rutier, s-a procedat la urmărirea autoturismului atât de către acesta cât şi de un alt echipaj de poliţie aflat în serviciu.
 
La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât iniţial 5 persoane apoi o şasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a ameninţat pe primul poliţist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înţepător.
 
Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunţat la acţiune, poliţistul a executat somaţie legală şi patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acţiunea de ameninţare.
 
A fost executat foc în direcţia membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare.
 
Împreună cu colegii din celălalt echipaj de poliţie, 4 din cei 5 bărbaţi coborâţi iniţial din autoturismul urmărit au fost imobilizaţi, la acest moment fiind căutat în zonă conducătorul autoturismului.
 
La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital.
Se efectuează cercetări, fiind informat şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.
 
Foto cu caracter ilustrativ