11  candidaţi de la  Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au fost depistaţi pozitiv Covid 19
 
COMUNICAT IPJ PRAHOVA :
 
În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la sesiunea de absolvire din luna decembrie 2020, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina este abilitat să comunice următoarele:
 
 
În perioada 5 – 18 decembrie 2020, în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina, se desfăşoară sesiunea de absolvire a seriei de elevi februarie - decembrie 2020.
 
Premergător începerii probelor de examen, toţi cei 761 de elevi/candidaţi înscrişi la sesiunea de absolvire au fost testaţi Covid 19, cu testul rapid.
 
În urma testării, 11 dintre candidaţi au fost depistaţi pozitiv Covid 19.
 
S-a luat imediat măsura izolării acestora în spaţiile special amenajate de la nivelul şcolii de poliţie sau la domiciliu, în funcţie de situaţie.
 
Ulterior, au fost efectuate şi teste PCR, prin autoritatea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care, de asemenea, au fost declarate pozitiv Covid 19.
 
În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că mai sunt 8 elevi/candidaţi, contacţi direct ai celor depistaţi pozitiv.
 
Pentru cei 19 elevi/candidaţi, a fost dispusă măsura izolării/carantinării, fiind informate direcţiile de sănătate publică din judeţele de domiciliu ale celor 19 persoane.
 
Pentru aceştia, urmează a fi organizată o sesiune specială de absolvire, în cel mai scurt timp, respectându-se perioada legală de izolare/carantinare, în condiţiile prevăzute de legislaţia actuală.
 
Conducerea şcolii menţine permanent legătura cu elevii, aceştia urmând a fi repartizaţi în urma sesiunii speciale de absolvire.
 
Foto cu caracter ilustrativ