A 8-a ediţie SCIKiDS Festivalul Ştiinţei s-a desfăşurat în premieră online, cu 8 ore de conţinut video live
 
60 de activităţi desfăşurate în premieră online
Aproximativ 4.000 de vizualizări live în cele două zile de eveniment
8 ore de transmisie live cu experimente, competiţii, interviuri şi interacţiune în direct cu organizatorii festivalului
Ediţia a 8-a a celui mai mare festival al ştiinţei pentru copii, SCIKiDS Festivalul Ştiinţei, desfăşurată în premieră online anul acesta, s-a bucurat de atenţia şi de interesul participanţilor: transmisia live a avut aproximativ 4.000 de vizualizări în cele în cele 8 ore de transmisie live. Mai mult, în timpul celor 2 zile de festival a fost depăşit constant pragul de 100 de participanţi prezenţi simultan. 
La ediţia infinit, copiii s-au bucurat de experimente inedite şi distractive, competiţii interactive, întâlniri cu profesori trăsniţi din 20 de ţări, interviuri cu specialişti şi au putut interacţiona în direct cu organizatorii festivalului.
„Ne-am dorit să aducem ştiinţa mai aproape de copii şi anul acesta, într-o ediţie exclusiv online în care am inclus atât activităţi distractive, experimente trăsnite, cât şi interviuri interesante cu specialişti din domeniu. Deşi ne-a lipsit interacţiunea offline, ne-am bucurat să îi avem alături pe cei mici şi cei mari şi la ediţia cu numărul 8, cu tema infinitului, şi să descoperim încă o dată împreună cât de distractivă poate fi ştiinţa. A fost o ediţie plină de surprize şi zâmbete, ca în fiecare an.” – Andreea Stoica, fondator Asociaţia Fascination şi SCIKiDS Festivalul Ştiinţei.
Momente inedite şi experimente trăsnite la ediţia infinit
De la festival nu au lipsit momentele inedite sau experimentele trăsnite. Cel mai frumos moment al festivalului a fost cu siguranţă experimentul realizat în premieră în România de către Profesorii Trăsniţi: 3 nori coloraţi au fost creaţi folosind azot lichid! Printre experimentele din timpul festivalului s-au numărat şi extragerea ADN-ului cu Andreia Petcu, coloana infinitului din baloane de săpun cu Claudia Stroe sau experimentele ştiinţifice despre magnetism cu Cristian Român.
În timpul festivalului, participanţii au putut urmări competiţii interactive cu YouTuberi & Tiktokeri, Artişti & Realişti, Copii & Părinţi, Savanţi Trăsniţi de pe Instagram, s-au bucurat de momente de magie şi de momente muzicale, dar şi de interviuri cu savanţi precum Florina Raicu, Aurora Simionescu sau Cristian Presură.
Mai mult, în premieră anul acesta, organizatorii festivalului au pregătit, în parteneriat cu Fun Science Romania-Nutty Scientists, experimente realizate de profesori trăsniţi din 20 de ţări: Spania, USA (Michigan, Cleveland, Miami), Peru, Panama, Irlanda, Italia (Roma), Dubai, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, India, Taiwan, Indonezia, Egipt, Croaţia, Portugalia, Columbia şi Mongolia, Turcia şi Kuweit.
Într-o ediţie dedicată infinitului, copiii au aflat şi multe lucruri interesante despre acest concept misterios. Astrofizicianul Aurora Simionescu le-a povestit celor mici despre infinitul în cosmos, iar răspunsul la întrebarea „Ce este infinitatea în chimie?” a fost dat de profesorul de chimie Constantin Lomaca din Germania. Povestea infinitului din filosofie au aflat-o de la profesorul Doru Castaian, iar despre infinitul din matematică a vorbit profesorul Ovidiu Bădescu. Participanţii au aflat de asemenea despre diferenţa dintre Infinitul mare şi Infinitul mic, alături de Sorin Badea de la Radio Guerrilla.
Despre SCIKiDS Festivalul Ştiinţei
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Rename, Noriel, Publica, SmartPoint şi Fun Science România.
De asemenea, festivalul a avut parte de susţinere atât din partea mai multor creatori de conţinut şi artişti, care au contribuit la reuşita evenimentului: Zaiafet, Andrei Ro, Miruna Ghiţă, Liberi pe uliţă, Profesorii Trăsniţi , Ianis, Katarina, Amira, Pălărie, Familia Hai Hui, DaddyCool, Ana-Maria Florea Harrison, Tony Lupu, Magicianul Antonio, Karina Maria, Claudia Stroe, Alex Doppelgänger, Sorin Badea, cât şi din partea unor profesori şi specialişti din diferite domenii ştiinţifice precum: Aurora Simionescu, astrofizician; Cristian Presură, fizician; Cristian Român, senior editor Ştiinţă şi Tehnică; Florina Raicu, genetician; Ovidiu Bădescu, profesor matematică; Constantin Lomaca, profesor chimie; Doru Castaian, profesor filosofie.
Pentru cei care nu au reuşit să urmărească festivalul în direct, vestea bună este că toate materialele sunt disponibile în continuare online - SCIKiDS Festivalul Ştiinţei 2020, ediţia 8-Infinit poate fi urmărit pe canalul de YouTube Profesorii Trăsniţi, urmărind aceste link-uri:
Împreună facem ştiinţa să existe!