Weekend de filme la Câmpina: proiecţii gratuite la Tenaris Cinelatino

O nouă ediţie a festivalului de film Tenaris Cinelatino vine la Câmpina în weekendul 8-9 iulie 2017! Organizat de TenarisSilcotub, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, festivalul include două proiecţii în aer liber, cu intrare gratuită, organizate în parcul „La Soldat” în fiecare seară de la ora 22, după lăsarea întunericului.

Ca în fiecare an, Tenaris Cinelatino aduce un film românesc şi un film din America Latină. Ediţia din acest an se deschide, sâmbătă, cu filmul „Pe culmile iubirii”, în regia lui Nelson Núñez. O producţie din Venezuela, o ţară a cărei cinematografie trece prin momente interesante, filmul e şi o comedie de succes. Pablo, un tânăr timid şi fără viaţă socială, devine obsedat de ideea de a-şi cuceri o fostă colegă de liceu, care a ajuns să trăiască practicând cea mai veche meserie din lume.

Duminică, tot de la ora 22, parcul „La Soldat” va găzdui proiecţia unui film românesc care a avut premiera oficială cu doar câteva săptămâni în urmă. „Vara s-a sfârşit”, în regia lui Radu Potcoavă, e povestea a doi puşti care îşi petrec vacanţa de vară pe malul Dunării. Cei doi devin tot mai buni prieteni, până când unul dintre ei acceptă să însceneze răpirea celuilalt, pentru a-i şantaja tatăl absent. Bineînţeles, un asemenea gest nu poate rămâne fără consecinţe neprevăzute!

Selecţia filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial.

Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a şasea ediţie şi are loc în Călăraşi (4-6 iulie), Câmpina (8-9 iulie) şi Zalău (11-13 iulie), cele trei oraşe din România în care are unităţi de producţie compania TenarisSilcotub, formată dintr-o echipă de 1.700 de profesionişti care produc ţevi din oţel fără sudură, folosite în industriile de petrol, gaze, a energiei, auto şi mecanică.

Mai multe informaţii despre fiecare film din program sunt publicate pe pagina de Facebook a evenimentului, Tenaris CineLatino.

*

Festivalul Tenaris CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Călăraşi.

Această iniţiativă este în concordanţă cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; şi Festivalul Internaţional de Film Monterrey.