Cel de-al doilea weekend al Festivalului teatrului de papusi aduce noi piese pentru cei mici, la Ploiesti Shopping City

Festivalul teatrului de papusi continua in acest weekend la Ploiesti Shopping City ca urmare a succesului inregistrat de reprezentatiile sustinute la finalul saptamanii trecute. Sambata (24 iunie) si duminica (25 iunie), de la ora 12:30 copiii sunt invitati sa urmareasca doua noi piese si sa participe la activitatile educative pregatite special pentru ei.

Sambata, echipa Teatrului de Papusi „Degetel” le va prezenta povestea baietelului din piesa „Jack si vrejul de fasole”, care a reusit sa invinga Uriasul, pe al carui taram a ajuns cu ajutorul unui vrej de fasole fermecat.

Duminica, Trupa „Hai-Hui” va prezenta „Scufita Rosie”, una dintre cele mai indragite piese, devenita emblematica pentru perioada copilariei. Reprezentatia va fi pusa in scena intr-o maniera antrenanta si interactiva, iar marionetele siciliene in castelet si tarantelele siciliene care alcatuiesc fundalul sonor ii vor introduce pe micii participanti in atmosfera ludica a reprezentatiei. Piesa se adreseaza copiilor cu varsta intre 2-5 ani.

Ateliere educative de creatie, alaturi de actorii Teatrului Toma Caragiu

Distractia va continua sambata si dupa piesa de teatru, in cadrul atelierelor educative de creatie sustinute de actorii Teatrului „Toma Caragiu”. Pe durata celor doua seminarii cei mici vor invata cum sa confectioneze papusi din linguri de lemn si din legume, cu care se vor juca ulterior si isi vor putea crea propriile scenete. Primul atelier va incepe sambata, de la ora 11:00, iar al doilea de la ora 13:30.

Primul weekend al Festivalului teatrului de papusi s-a bucurat de succes

In primul weekend dedicat Festivalului teatrului de papusi, organizat de Ploiesti Shopping City pana pe 2 iulie, 400 de copii au luat parte la spectacole, la atelierele creative si au admirat expozitia de papusi.

Sambata si duminica micii participanti au urmarit punerea in scena a unor piese celebre si s-au distrat in cadrul atelierelor de creatie sustinute de „Enjoy  The Art by Mariuca”, unde si-au creat propria papusa.  

Atractia festivalului, expozitia de papusi pe care centrul comercial o gazduieste in parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu”, a facut deliciul vizitatorilor si a fost admirata atat de cei mici, cat si de adulti.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 2 iulie, in zona scarilor rulante, si ofera publicului ocazia de a admira papusi folosite in unele dintre cele mai indragite spectacole de teatru.