Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni 2020 .Editia a 2 a
 
Asociaţia „Un Strop de Fericire” organizează în perioada 16-22 noiembrie 2020, pentru al saptelea an consecutiv, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni.  
 
Scopul proiectului este de a pune la dispozitia tinerilor, elevi de liceu, un cadru nonformal de invatare si lucru in proiecte pe teme de antreprenoriat, prin care acestia sa dobandeasca cunostinte si o gandire antreprenoriala, abilitati de lucru in echipa, gandire creativa, gandire critica si axata pe rezlovarea problemelor, ablitati digitale, de comunicare, toate foarte utile pe piata globala a muncii.  
Pe parcursul acestei săptămânii, tinerii, elevi de liceu in comunitatea ploiesteana, vor putea beneficia de aceasta experienţa, prioritate in participare avand cei care au calitate de membru in asociatie.    
 
Programul de activitati este divers iar activitatile sunt organizate si facilitate de tinerii membri ai Asociatiei Un Strop de Fericire, si ei tot elevi de liceu. Coorodonarea acestora este facuta de mentori, persoane cu experienta in domeniul antreprenoriatului si educatiei pentru tineri.  
 
Activitatile se desfasoara doar in online. Lista lor include:  
 
Luni, 16 noiembrie 2020, orele 19-20, Concurs “Knowledge for Money”  
 
Marti, 17 noiembrie 2020, orele 16-18,  
 
Mentorat adresat participantilor la Concursul de Idei de Afaceri  
 
Miercuri, 18 noiembrie 2020, orele 19-20,  
 
Virtual Tur al unei afaceri, Invitat: Alexandra Manoache, marketing manager Metigla  
 
Joi, 19 noiembrie 2020, orele 17- 19,  
 
Concursul de Idei de afaceri  
 
Juriu: Cristian Matasel - CEO Metigla, Marius Tapu - Managing Partner Artsani & Class Beton, Liviu Mistodinis – Business Consultant Laroche Vert  
 
Sambata, 21 noiembrie 2020, orele 16 - 18,  
 
Human Library cu antreprenori sau directori de companii  
 
Vorbitori: Georgiana Iordache, antreprenor industria modei;  
 
Marius Morra, CEO & Co-founder la LDV Crypto Exchange  
 
Vlad Macelaru,CEO & Co-Founder at ClarK  
 
Loredana  Chelba- Owner/General Manager la Adboutique  
 
Partener la evenimentele organizate in aceasta saptamana este Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Ranenfir Alina.  
 
Prin implicarea în proiect, Asociaţia “Un strop de fericire” îşi propune să ofere tinerilor acces la o arie cât mai largă de oportunităţi de educaţie practică şi de dezvoltare a competenţelor de bază.  
 
Detalii despre proiectele asociaţiei sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale Facebook, LinkedIn şi YouTube.  
 
Evenimentul este inregistrat in miscarea globala Global Entrepreneurship Week 2020,  initiativa care incurajeaa dezvoltarea contextului antreprenorial la nivelul economiei globale.  
 
Organizarea lui este realizata cu ajutorul Metigla, companie care spijina educatia si excelenta tinerilor si cu ajutorul careia asociatia face posibila existenta centrului de tineret.  
 
Sursa:Comunicat Asociatia ” Un strop de fericire ”.