Percheziţii în Penitenciarul Ploieşti, la persoane bănuite de trafic cu produse psihoactive noi. O grupare infracţională a fost destructurată
 
PENITENCIARULUI PLOIEŞTI,  în colaborare cu B.C.C.O. PLOIEŞTI – SERVICIUL ANTIDROG, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI, au documentat, prin mijloace specifice, începând cu luna septembrie 2020, activitatea unei grupări infracţionale formată din 7 persoane, implicată în traficul de produse psihoactive noi, în mediul penitenciar.
Din probatoriul administrat, a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei. După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). 
În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi erau introduse în ţigări cu aspect normal şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate.         
În dimineaţa zilei de 11.11.2020, lucrătorii Penitenciarului Ploieşti, în colaborare cu poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti, cu suportul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi cu cel al Grupei Operative a Penitenciarului Mărgineni, efectuează un număr de 5 percheziţii în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, fiind puse în executare 7 mandate de aducere pe numele suspecţilor şi citate alte 13 persoane cu privire la care există date că se aprovizionau cu produse psihoactive noi, pentru consum, de la membrii grupării.
Suspecţii vor fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru audieri, în cauză cercetările fiind efectuate pentru comiterea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fapte prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Sursa:Comunicat Penitenciarul Ploiesti 
Video :Politia Romana-DIICOT