IPJ PRAHOVA A EFECTUAT PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND PRODUCEREA, DEŢINEREA SAU COMERCIALIZAREA ÎN MOD ILICIT DE PRODUSE ACCIZABILE
Comunicat IPJ Prahova :
          Astăzi(luni 9 noiembrie 20202) , poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au  efectuat  7 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi (5 în judeţul Prahova şi în 2 în judeţul Ialomiţa), într-un dosar privind producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile.
Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi directe de producere a rachiurilor de fructe, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal, care obligă la autorizarea ca antrepozit fiscal de către organele vamale competente şi plata accizelor la bugetul general consolidat.
Persoanele bănuite au fost  conduse la audieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
La activitate au participat  poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale, pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, precum şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, în vederea clarificării respectării relaţiilor de muncă, dar şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă.
Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.
Update: În urma percheziţiilor, poliţiştii au indisponibilizat aproape 4.700 de litri de băuturi spirtoase, au fost ridicate înscrisuri, echipamente electronice, totodată fiind indisponibilizată şi suma de aproximativ 40.000 de lei.
Prejudiciul cauzat este estimat la 55.000 de lei, reprezentând acciza datorată la bugetul de stat.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.

UPDATE : 

În urma probatoriului administrat, faţă de două persoane s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.