Perchezitii in judetul Giurgiu,intr-un dosar penal de fraude informatice (video)
Comunicat IJP PRAHOVA-POLITIA  ROMANA
 
CERCETAT  PENTRU FRAUDE INFORMATICE
 
În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu, în cadrul unui dosar penal de fraude informatice şi infracţiuni cu mijloace de plată electronică. Un mandat de aducere a fost pus în executare.
Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită ar fi creat pe diferite site-uri de socializare pagini de utilizator care atestau în fals calitatea de reprezentant al unor unităţi bancare din România, prin intermediul cărora  ar fi obţinut, de la mai multe persoane, date ce permiteau efectuarea de operaţiuni financiare în mediul on-line. 
Ulterior, sumele de bani existente în conturi ar fi fost transferate prin intermediul unor procesatori on-line, iar în final ar fi fost utilizate la achiziţionarea de produse şi servicii. 
În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bani, bunuri şi înscrisuri.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, fiind reţinută.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 
În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Captura foto : 
Video :Politia Romana