IJP PRAHOVA.ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR ILEGALE DIN DOMENIUL FORESTIER
 În cursul zilei de 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, alături de reprezentanţi ai altor structuri, au derulat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier şi au confiscat 50 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 11.000 de lei.
La această operaţiune au participat aproximativ 200 de poliţişti, împreună cu 24 de jandarmi, 23  specialişti ai ROMSILVA şi  3 reprezentanţi ai Gărzii Forestiere. 
Astfel, au fost executate 11 controale specifice pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării, valorificării şi legalităţii transportului materialului lemnos. În cadrul acţiunii, au fost verificate 5 instalaţii de debitare a lemnului rotund, 10 depozite de material lemnos, fiind totodată controlate peste 278 de mijloace de transport.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 99.000 de lei (11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 119 pentru abateri la alte acte normative).
Exemplu:
În urma controlului efectuat la un operator din comuna Măneciu, judeţul Prahova, s-a constatat faptul că agentul economic deţine şi prelucrează materiale lemnoase fără a respecta normele în vigoare. De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos prezent în depozit, s-a constatat lipsa cantităţii de 45 metri cubi lemn şi 5 metri cubi cherestea, fapt pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010, totodată fiind dispusă şi confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză.
 
Foto :Politia Romana