IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ
 
În cursul zilei de ieri, poliţişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat 2 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova şi Dolj şi au pus în aplicare un număr de 23 de ordonanţe de predare a documentelor, la domiciliile unor persoane fizice şi juridice, pe raza judeţelor Prahova, Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea, Bihor, Iaşi, Hunedoara şi pe raza municipiului Bucureşti, bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări a rezultat că o societate comercială din Prahova ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale, de la 15 agenţi economici, unii dintre ei cu comportament fiscal inadecvat, prejudiciul creat fiind evaluat la acest moment la aproximativ 1.980.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA de plată.
La activităţi au participat poliţişti de investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei (toate sectoarele) şi din cadrul inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea, Bihor, Iaşi, Hunedoara, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj. 
Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri ce reprezintă mijloace de probă a activităţii infracţionale. În baza mandatelor de aducere, trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. 
Faţă de două dintre acestea s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore ulterior, în cursul zilei de astăzi, au fost prezentaţi unităţii de parchet competente, iar procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Foto cu caracter ilustrativ