Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţiştii ploieşteni când vroiau să fure bunuri din două autovehicule
Comunicat IJP PRAHOVA:
În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti au prins în flagrant doi bărbaţi din comună Mogoşoaia care ar fi încercat să sustragă bunuri din două autovehicule în municipiul Bucureşti.
 
La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 14:00, cei doi bărbaţi aflaţi într-un autovehicul ar fi oprit în dreptul unor autoturisme parcate ale căror portiere nu ar fi fost asigurate, iar după ce ar fi căutat bunuri prin interior, ar fi fugit fără să sustragă obiecte din acestea, moment în care cele două persoane au fost imobilizate de către poliţişti.
 
Tot ieri, în cauză, poliţiştii au efectuate patru percheziţii domiciliare, trei în comuna Mogoşoaia şi una în municipiul Bucureşti, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri ce par a face obiectul activităţii infracţionale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activitate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
 
Din verificări a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi pătruns în interiorul unui autoturism parcat în municipiul Ploieşti, la data de 18 august a.c., de unde ar fi sustras suma de 9.500 de lei. Tot din cercetări a reieşit şi faptul că persoanele în cauză ar fi pătruns în cabina unei autoutilitare parcată în comuna Mogoşoaia, la data de 25 septembrie a.c., de unde ar fi sustras două telefoane mobile.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei.
 
În urma administrării probatoriului, faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, tentativă de furt şi complicitate la furt.
 
Foto :Agerpres.ro